Varkensbijeenkomst

20 november 2023

Op donderdag 2 november was Studieclub Ommen en omstreken te gast bij CAV Den Ham voor een boeiende avond. Het thema was "Beter Leven Keurmerk na 1-1-2025". Jaap de Wit Jr., directeur van slachterij Westfort uit IJsselstein (U), was uitgenodigd door het varkensteam van CAV Den Ham om zijn inzichten te delen

De studiegroep, die voornamelijk bestaat uit vermeerderaars, heeft kennis gemaakt met onze varkensadviseur Gea Simonides, die zichzelf voorstelde tijdens deze bijeenkomst. Jaap de Wit nam ons mee terug naar het begin van de invoering van het BLK 1-sterrenkeurmerk in 2015. Het werd duidelijk dat het behouden van het BLK een grote uitdaging is. Hoewel diverse stalaanpassingen nodig zijn, verbetert het rendement niet, volgens Jaap de Wit.

Enkele deelnemers van Studieclub Ommen en omstreken overwegen de extra investeringen alleen als er duidelijke meerwaarde tegenover staat. Anderen hebben alles gereed en zijn klaar om deel te nemen. Iedereen heeft zijn eigen motivatie binnen de bedrijfsstrategie. Na afloop van de informatieve sessie werd er onder het genot van een hapje en een drankje nagepraat. Het was een gezellige en leerzame avond.

CAV Den Ham is een middelgrote zelfstandige mengvoederproducent met een moderne fabriek en eigendom van de gezamenlijke boerenleden.

Samen naar een optimaal rendement!