Spenen op 5 weken

4 april 2024

Het spenen van biggen op 5 weken heeft veel voordelen. Zo is de groei in de kraamstal hoger doordat de biggen meer melk opnemen. Daarnaast zorgt de extra melk opname voor een betere weerstand. Dit in combinatie met de hogere opname van vast voer in de kraamstal, zorgt ervoor dat de speendip kleiner is.

Doordat de speendip kleiner is pakken de biggen na het spenen beter op, dit resulteert in een betere voeropname en hogere groei na het spenen. Daarnaast heeft deze goede start in de speenstal een positief effect op de resultaten van de biggen als vleesvarken.

Op 5 weken spenen zorgt er dus voor dat de biggen (in de kraamstal en na het spenen) en vleesvarkens groeien als kool. Het spenen op 5 weken zorgt voor betere resultaten maar heeft ook nadelen.

Wilt u alles weten van het spenen op 5 weken? Noteer 23 april in uw agenda. Dan zullen we een themabijeenkomst organiseren voor zeugenhouders over het spenen op 5 weken. Hierin zult u meer informatie krijgen over de financiële impact en krijgt u de ervaringen uit de praktijk te horen. Op deze manier kunt u een goede afweging maken of op 5 weken spenen iets voor uw bedrijf is.

Zien we u daar? Schrijf u gratis in vóór 13 april door een email te sturen naar info@cavdenham.nl.

CAV Den Ham is een middelgrote zelfstandige mengvoederproducent met een moderne fabriek en eigendom van de gezamenlijke boerenleden.

Samen naar een optimaal rendement!