Vitaminering zeugen

3 juli 2023

De zomer heeft een negatief effect op de zeugenhouderij. Aangezien dit effect groot kan zijn op de vitaliteit van de biggen, de melkproductie en vruchtbaarheid van de zeugen is het van groot belang om te zorgen dat zeugen voldoende vitaminen opnemen.

Standaard vitaminering 
CAV Den Ham zal ook dit jaar weer de standaard dosering van vitaminen verhogen. Deze verhoging zal de zeugen ondersteunen bij hittestress, het reduceren van de vruchtbaarheidsproblemen en het ondersteunen van de klauwgezondheid.

Vitamine Boost 
Om uw zeugen extra te ondersteunen is het aan te raden om in een warme periode alle zeugen een vitamine boost te geven om eventuele te korten door een te lage voeropname aan te vullen. Dit kan door SB 18 Vitamine boost op het zeugenvoer te bestellen.

Gezondheidsmix 
Indien de temperaturen zeer extreem worden kunt u ook SB 20 Gezondheidsmix bestellen. Deze bevat naast de Vitamine boost smaakstof om de voeropname te stimuleren en toxinebinder, om de endotoxines (giststoffen in de zeug) te binden.

Boostereffect 
Het effect van het toevoegen van vitamine is het grootst als dit stootsgewijs wordt gedaan. Het is dus verstandig om niet de gehele zomer SB 18 of 20 te gebruiken, maar bijvoorbeeld 1 levering wel en de volgende niet. Indien het extreem weer is kunt u ook 2 leveringen met SB 18 of 20 gebruiken, maar probeer af te wisselen, om het Booster effect maximaal te benutten.

CAV Den Ham is een middelgrote zelfstandige mengvoederproducent met een moderne fabriek en eigendom van de gezamenlijke boerenleden.

Samen naar een optimaal rendement!