Tankkeuring

2 januari 2023

Controleer periodiek op water en sludge!

Voorkom problemen met uw brandstofkwaliteit door regelmatig op water en sludge te controleren. Voor bovengrondse stalen tanks is dit zelfs een wettelijke jaarlijkse verplichting. Onze brandstof leverancier Hartholt Olie neemt het gehele proces van controle tot rapportage uit handen voor een vaste prijs van € 55,- excl. btw. Zo heeft u zekerheid voor uzelf maar ook waterdicht bewijs voor controlerende instanties.

Water verhoogt het risico op bacteriegroei en verslechtert de brandstofkwaliteit. Sludge, oftewel slib dat wordt veroorzaakt door bacteriegroei of door restanten/bezinksel van (bio)brandstoffen, heeft een negatieve invloed op brandstofverbranding en kan eventueel schade veroorzaken. Voorkom dus problemen met uw brandstofkwaliteit door regelmatig op water en sludge te controleren.

Wij adviseren om de specialist te laten controleren op water en sludge, eventueel gecombineerd met andere technische aspecten zoals lekdetectievloeistof of peilleidingen. Zo bent u er van verzekerd dat uw tankinstallatie vrij is van water en sludge en er geen andere gebreken zijn. Of u nu eenmalig of jaarlijks wilt laten controleren. Bij kunstof tanks is de keuring niet verplicht, maar wordt water sludge keuring wel aanbevolen.

En is er sprake van de aanwezigheid van water of is er sprake van vervuiling? Dan adviseert onze partner u over de oplossing die het beste past bij uw situatie. Bijvoorbeeld door het water te verwijderen met speciale middelen of sludge te verwijderen door de tank te cleanen. Zo beperkt u risico’s en houdt u de investering beperkt.

Voor meer informatie neemt u contact op met kantoor.

 

CAV Den Ham is een middelgrote zelfstandige mengvoederproducent met een moderne fabriek en eigendom van de gezamenlijke boerenleden.

Samen naar een optimaal rendement!