De jeugd heeft de toekomst!

4 januari 2023

C.A.V. Den Ham biedt een breed assortiment voeders voor jonge dieren in de veehouderij!

Biggen

Goed voeren van biggen is een kunst. Het laten groeien van de biggen begint natuurlijk met een goede melkgift van de zeugen. Om de darmpjes van de biggen al vroeg te laten wennen aan vast voer beginnen we met een pre-starter. De pre-starter is gericht op vast voer opname in het kraamhok. Daarna komt het speenvoer dat we voeren rond het moment van spenen.

De voeding van biggen na het spenen is van cruciaal belang. Het speenvoer wordt ook door de kleinste gespeende biggen goed opgenomen en de zwaardere zullen zich niet overeten. De biggenvoeders sluiten goed aan bij de speenvoeders en daardoor een goede voeropname en uniforme biggen.

Onze aanpak is de basis voor een goed (vlees)varken!

 

Kalveren

De voeding van kalveren verschilt per fase in de opfokperiode. In de eerste weken haalt een kalf alle nodige voedingsstoffen uit melk. Daarna begint het kalf steeds meer vaste voeding op te nemen en wordt de melk langzaam afgebouwd. Het is belangrijk uw jongvee in iedere opfokfase de juiste voeding met de nodige voedingswaarde te geven.

In de speenperiode is het kalf geleidelijk overgegaan op vast voer. In de juniorperiode is het belangrijk om de jeugdgroei optimaal te benutten, jeugdgroei kan op latere leeftijd namelijk niet meer ingehaald worden.

Om de jeugdgroei optimaal te benutten, is het nodig kalveren tot een leeftijd van acht maanden kwalitatief goed ruwvoer te geven in combinatie met krachtvoer. De hoeveelheid krachtvoer is hierbij afhankelijk van de kwaliteit van het ruwvoer. De juiste verhouding tussen de energie- en eiwitbronnen in het rantsoen is essentieel voor een optimale jeugdgroei. Mineraalaanvullingen omdat kalveren snel groeien, is het verstandig ze speciale jongveemineralen te geven. Dit zijn uitgebalanceerde mineralen voor het jongvee en bevatten de juiste elementen voor een sterk en gezond dier.

 

C.A.V. Den Ham biedt een breed assortiment voeders!

– Speen Comfort Bekijk hier de flyer!
– Topmelk Klik hier voor meer informatie!
– Kalverbrok Groen
– Fokbrok Groen
– Opti Start Bekijk hier de flyer!

Vraag onze voorlichters wat voor uw bedrijf het beste is!

CAV Den Ham is een middelgrote zelfstandige mengvoederproducent met een moderne fabriek en eigendom van de gezamenlijke boerenleden.

Samen naar een optimaal rendement!