Ervaringen nieuwe vleesvarkensvoeders

18 december 2020

Afgelopen zomer zijn de Opstart Comfort en Start Comfort ontwikkeld als aanvulling op ons huidige vleesvarkensassortiment, voor een perfecte opstart bij vleesvarkens.

Deze opstart verloopt soepel door het stimuleren van de opname direct na opleg van de biggen. Daarnaast bevatten deze voeders componenten die de darmen beschermen zodat er geen dunne mest ontstaat door de stress. Dit zorgt ervoor dat de biggen goed opstarten, geen streptokokken krijgen en de varkens uniformer blijven in de opstartperiode en daarna ook in de rest van de mestperiode.

Start en Afmest Rendement 
Aangezien met de Opstart en Start Comfort de biggen beter opstarten en met name uniformer blijven, hebben we de Start Rendement en Afmest Rendement ontwikkeld. Vleesvarkens moeten altijd gevoerd moeten worden naar de behoefte van het kleinste big. Door de inzet van de Opstart en Start Comfort wordt de behoefte beter gedekt. Daarnaast is de voeropname hoog, waardoor deze behoefte ook makkelijker gehaald kan worden. De Start Rendement en Afmest Rendement sluiten goed aan bij de Opstart Comfort en Start Comfort, en zijn er op gericht om de voerkosten te verlagen.

Ervaringen in de praktijk 
Inmiddels zijn bovenstaande voeders bij verschillende klanten ingezet. De overschakeling naar deze voeders verliep zeer soepel.

Bij de Opstart en Start Comfort zien we in de praktijk goed gevulde biggen, die mooi droog zijn en waarvan de mest goed is. De voerbakken worden goed leeggegeten, wat laat zien dat het voer erg smakelijk is.

De overschakeling naar de Start Rendement verloopt ook zeer goed, we zien in de praktijk dat de samenstellingen goed op elkaar aansluiten. Op de Start Rendement blijft de mest goed, de opname trekt goed door, waardoor de koppels mooi uniform blijven. In de laatste fase van het afmesttraject op de Afmest Rendement zien we ook dat de varkens makkelijk doortrekken. De opname blijft goed, waardoor de groei in deze laatste periode ook goed is.

Uit de ervaringen die we in de praktijk hebben opgedaan kunnen we dan ook concluderen dat met de inzet van de Opstart en Start Comfort een zeer goede opstart mogelijk wordt gemaakt. Met de inzet van de Start Rendement en de Afmest Rendement wordt deze goede opstart omgezet in Rendement voor u als vleesvarkenshouder.

Dit geeft u als vleesvarkenshouder weer TIJD OM TE GENIETEN van uw vleesvarkens!

CAV Den Ham is een middelgrote zelfstandige mengvoederproducent met een moderne fabriek en eigendom van de gezamenlijke boerenleden.

Samen naar een optimaal rendement!