Meld u nu aan voor het Ruwvoerwebinar!

14 september 2020

Op vrijdag 18 september organiseert CAV Den Ham een ruwvoerwebinar om u op de hoogte te brengen van de nieuwste maisrassen en ontwikkelingen met betrekking tot conservering van uw ruwvoer. In een interactieve setting zullen wij u meenemen over ons demoveld, bijpraten over meer eiwit door ccm/mks en inkuilmanagement.

Het ruwvoerwebinar wordt georganiseerd als alternatief voor de maisdemo welke dit jaar fysiek niet doorgaat in verband met de coronamaatregelen. Omdat we u toch graag willen bijpraten en informeren zullen we aan de hand van beelden diverse onderwerpen gaan behandelen.

In het eerste deel van de presentatie zal onze rundvee-adviseur Rik Huisken inzoomen op de mogelijkheden die een veehouder heeft om de voederwaarde en kwaliteit van de mais te beïnvloeden door verschillende manieren van oogsten:

  • Voor welke bedrijven is het interessant?
  • Wat is de behoefte van de koe en hoe kun je deze zoveel mogelijk invullen met eigen geteeld voer?
  • Welke financiële voordelen heeft dit voor de veehouder?
  • Wat zijn de voor en nadelen van CCM, MKS of hoger hakselen?
  • Overige aandachtspunten

Vervolgens zal handelsspecialist Herman Borkent vanaf het maisperceel toelichting geven op de verschillende rassen en tevens de proef: mais met bonen.

Tot slot zal Wim Jaspers van Beter Ruwvoer ingaan op de conservering van de mais en het inkuilmanagement.  Hij zal laten zien hoe eigen geteeld ruwvoer zo maximaal mogelijk benut kan worden.

De webinar start vrijdag 18 september om 20:00 uur en kunt u hieronder bekijken.

Werkt het beeld niet? Klik dan hier.

CAV Den Ham is een middelgrote zelfstandige mengvoederproducent met een moderne fabriek en eigendom van de gezamenlijke boerenleden.

Samen naar een optimaal rendement!