Update mineralenassortiment rundvee

20 juni 2019

Mineralen, vitamines en spoorelementen vormen de basis voor een gezonde groei van uw runderen en de productie van uw melkkoeien.

Ze vormen de olie op de motor bij verschillende belangrijke processen in het lichaam zoals de stofwisseling, enzymen, hormonen, weefselbouw, vloeistofdruk in lichaamscellen en werking van het immuunsysteem en het zenuwstelsel. Ontwikkelingen in rundveehouderij zoals melk- en vleesproductie, vruchtbaarheid, gezondheid, levensduur en efficiëntie vragen ons steeds kritischer te kijken naar de optimale ondersteuning die we onze dieren kunnen meegeven. Daarnaast zien we ook veranderingen in ruwvoeders zoals macromineralen (Ca, Na en Mg). Om uw veestapel optimaal te blijven ondersteunen tijdens deze ontwikkelingen hebben we onze drie basismineralen (Unilac, Provulac en Vitalac) opnieuw geformuleerd met daarnaast een gewijzigde adviesdosering. Ook is het droogstandsmineraal (Prelac) en het buffermengsel (Actibuf) vernieuwd volgens de meest recente ontwikkelingen. Een van de ontwikkelingen is de toevoeging van Ketoblock in de Prelac en de Provulac. Deze toevoeging helpt de koe in het vrijmaken van energie op pansniveau en daarmee de energiestatus voor het dier zelf. Een van de aanpassingen in de Vitalac is de toevoeging van Oregano met de vele positieve effecten op de gezondheid. Daarnaast zijn middellang keten vetzuren toegevoegd (MCFA’s) voor het triggeren van het immuunsysteem op uier niveau.

In de komende weken zal er overgeschakeld worden naar de vernieuwde samenstellingen en kunt u deze ook via de zakgoedroute bestellen en in de zakgoedhal terugvinden.

Uitgebreide informatie over ons mineralenassortiment vindt u in onze folder.

Daarnaast is het assortiment uitgebreid met een breed assortiment likemmers zodat voor elke situatie een passende oplossing gegeven kan worden.  

De introductiekorting van 10% op alle likemmers loopt tot 31 augustus 2019

CAV Den Ham is een middelgrote zelfstandige mengvoederproducent met een moderne fabriek en eigendom van de gezamenlijke boerenleden.

Samen naar een optimaal rendement!