Symposium – Afscheid Harry Grooters

10 oktober 2022

’Ondernemen is Topsport’

In verband met mijn afscheid heb ik op woensdag 28 september jl. samen met wielerkampioen Hennie Kuiper een symposium georganiseerd . Onder leiding van Rien Nagel (schoonzoon van oud-directeur de heer Noeverman) hebben we het thema ‘Ondernemen is Topsport’ besproken. Daarbij is ook de verbinding gemaakt met onze Coöperatie door de bijdrage van voorzitter Ewald Stamsnieder.

De kantine van de voetbalvereniging Den Ham was met 200 gasten goed gevuld! De vele aanwezigen reageerden enthousiast op deze bijzondere aanpak en invulling. Persoonlijk kijk ik met veel trots en plezier terug op deze mooie avond.

Ondernemen en topsport hebben veel overeenkomsten. Om als topsporter, ondernemer, team of organisatie succesvol te zijn is het van belang dat je in jezelf gelooft, maar vooral ook in elkaar gelooft. Een succesvol team creëert meerwaarde en vooruitgang door de gezamenlijke krachten en kwaliteiten te delen en te bundelen.

Mooie hierbij passende uitspraak van Runosuke Satoro luidt:

‘Individueel zijn we slechts een druppel, maar samen zijn we een oceaan’.

Succesvolle organisaties en ondernemers onderscheiden zich door visie, richting en doel. Ze hebben een stip aan de horizon en weten waarom ze bestaan (missie), waarvoor ze staan (normen en waarden) en waarvoor ze gaan (ambities). Daarbij is het van groot belang zowel mentaal als fysiek in goede conditie te blijven. Blijven leren, ontwikkelen en trainen is van belang om te presteren en de ambities waar te maken. Om te kunnen winnen moet de sporter, de ondernemer en het teamlid ook weten wat verliezen is. Lef en moed is nodig om de juiste keuzes te maken en alleen met maximale inzet en betrokkenheid is het mogelijk de ambities waar te maken. Uiteraard zijn er de dilemma’s van de dag, problemen komen er toch. Shit Happens! Hou zelf de regie. Onderneem anders wordt het ondergaan.

Ik kijk met enorm veel trots en tevredenheid terug op een geweldige carrière. Ik heb met veel mensen mogen samenwerken en samen hebben we veel bereikt. De periode binnen onze coöperatie was een zeer uitdagende en samen hebben we bereikt waar we nu staan en er is voor onze coöperatie voldoende perspectief voor een mooie toekomst. Dit ondanks de omstandigheden of misschien wel zelfs dankzij de bijzondere omstandigheden binnen onze enerverende sector. Ik wens jullie allen, individueel en collectief, heel veel succes voor de toekomst. En blijf vooral gezond en blijf vooral genieten!!!

‘Bedanken is herinneren wat anderen voor je deden’.                                

Harry Grooters

CAV Den Ham is een middelgrote zelfstandige mengvoederproducent met een moderne fabriek en eigendom van de gezamenlijke boerenleden.

Samen naar een optimaal rendement!