Stimulans – Innovatieve vleesvarkensvoeders in de praktijk

19 augustus 2019

In november 2018 hebben we onze nieuwe vleesvarkensvoeders geïntroduceerd. Sindsdien zijn veel van onze klanten overgeschakeld op dit voer.

De monitoring is op basis van ruim 20.000 vleesvarkensplaatsen. De resultaten van onze klanten hebben we de laatste periode gemonitord om te zien wat het effect is van onze innovatieve vleesvarkensvoeders. De monitoring is op basis van ruim 20.000 vleesvarkensplaatsen. De resultaten zijn boven onze eigen verwachting.

Spier- en spekdikte
In onderstaande grafiek zien we de ontwikkeling van de spier en spekdikte, waarbij we een daling zien van de spekdikte met 0,1 mm en een stijging van de spierdikte van meer dan 3,0 mm.

Technische resultaten
De daling van de spekdikte en stijging van de spierdikte doet al vermoeden dat de efficiëntie van de vleesvarkens is toegenomen. Uit de resultaten bij onze klanten blijkt dit te kloppen, een lichte daling in voederconversie en een stijging van de groei van meer dan 25 gram!

Economische resultaten
Een betere uitbetaling van de vleesvarkens door een hogere spierdikte en lager spekdikte, een scherpere voederconversie, hogere groei én een lagere pakketprijs van het Stimulansvoer zorgen er voor dat het mes aan meerder kanten snijdt! De voerwinst is dan ook flink toegenomen, tot wel €5,- per afgeleverd vleesvarken

Conclusie:
We kunnen dus stellen dat het verwachte Stimulanseffect in de praktijk ook daadwerkelijk gerealiseerd wordt:
– Een hogere groei
– Betere classificatie
– Uniformere varkens
– Hogere voerwinst

CAV Den Ham is een middelgrote zelfstandige mengvoederproducent met een moderne fabriek en eigendom van de gezamenlijke boerenleden.

Samen naar een optimaal rendement!