Leden van CAV Den Ham stemmen in met onderzoek naar de voorgenomen samenwerking met E.J. Bos.

5 maart 2020

Tijdens een extra vergadering afgelopen dinsdagavond konden leden van de coöperatie hun mening geven over de plannen met betrekking tot de voorgenomen samenwerking met E.J. Bos Diervoerders in Ederveen.

CAV Den Ham is in gesprek met E.J Bos Diervoeding uit Ederveen over samenwerking. Doel is om hiermee een stevige basis leggen voor de toekomst, waarbij de productiecapaciteit van de CAV fabriek volop kan worden blijven benut.

Tijdens de extra vergadering konden leden van de coöperatie hun mening geven over de plannen en vragen stellen. De leden stemden in met het voorgenomen onderzoek. Als de uitwerking van de samenwerkingsplannen volgens schema verloopt, kunnen de leden in juni stemmen over het eindvoorstel.

Het voorstel is gericht op een samenwerking aan de ‘achterzijde’. Beide bedrijven maken hun eigen voeders, volgens eigen recepten en voor hun eigen klanten. E.J. Bos en CAV Den Ham blijven zelfstandige ondernemingen. Alleen de fabriek wordt gezamenlijk gebruikt. Bij CAV Den Ham is sprake van overcapaciteit. E.J. Bos heeft capaciteitsgebrek. Door de samenwerking wordt het capaciteitsgebrek en de overcapaciteit voor beide partijen opgelost.

De fabriek van CAV Den Ham is toe aan een update. Door de samenwerking met E.J. Bos Diervoeders is er geld om de fabriek te renoveren en te vernieuwen. De fabriek kan na de verbouwing weer tien jaar verder en beide bedrijven zijn in staat tegen een scherpe kostprijs voer te blijven maken.

De fabriek in Den Ham kan op jaarbasis 130.000 ton voer maken, op vier lijnen. CAV Den Ham heeft ook een winkel en een tankstation. Deze activiteiten blijven buiten de samenwerking.

CAV Den Ham is een middelgrote zelfstandige mengvoederproducent met een moderne fabriek en eigendom van de gezamenlijke boerenleden.

Samen naar een optimaal rendement!