Daarlenaar Gert Bosch gaat leiding geven aan het commerciële team van CAV Den Ham

26 november 2020

DEN HAM - Gert Bosch uit Daarle wordt commercieel leider van CAV Den Ham. Als ervaren mengvoerspecialist stuurt hij de komende periode het advies- en verkoopteam aan.

Bosch volgt daarmee ook Adriaan Dubbeldam op, die zijn carrière voortzet als manager bij DLV Rundvee en Advies. De cirkel is daarmee rond, want Gert Bosch begon zijn carrière ook bij CAV Den Ham. Acht jaar lang was hij procesoperator en kwaliteitsmedewerker.

Gert Bosch neemt jarenlange ervaring in de mengvoederindustrie mee naar Den Ham. Tot augustus van dit jaar was hij directeur-bestuurder van A.V.C. de Eendracht in Rouveen. Daarvoor werkte hij als rayonmanager Noordoost Nederland voor Bonda’s Veevoederbureau. Bovendien is hij op dit moment actief als zelfstandig bedrijfsadviseur. “We zijn blij dat Gert zijn ervaring wil inzetten om ons weer een stap verder te brengen”, zegt directeur Harry Grooters. “Deze stap past ook in de positieve lijn die we samen met onze leden en klanten de afgelopen tijd hebben ingezet.”

Bouwen
Bosch noemt zichzelf een bouwer. “Daarvoor krijg ik hier alle ruimte en wil ik graag alle medewerkers in hun kracht zetten, want we doen het samen. Hier binnen CAV Den Ham, maar nog veel meer samen met onze leden en klanten.” De commercieel leider ziet daarbij veel kansen in de transitie van voerproducent naar bedrijfsadviseurs. “Daarmee zijn we onderscheidend. Goed voer maken voor een goede prijs, kunnen heel veel bedrijven. Wij ook. Maar het belang van de agrariër voorop zetten, hem adviseren en zo samen aan de beste resultaten werken, dat is een ander verhaal. We zijn geen verkopers van voer. Maar een partner, die met kennis en kunde de agrariër helpt met zijn doelstellingen en ambities. Dat is ook de reden, waarom klanten en leden voor ons (blijven) kiezen.”

Klaar voor de toekomst
Eerder dit jaar werd de samenwerking met EJ Bos Diervoerders bekend gemaakt. Geen fusie, maar samenwerking door gezamenlijk gebruik van de productiemogelijkheden van de fabriek in Den Ham. “Hierdoor kunnen we nog steeds als zelfstandige coöperatie verder. Eén van de tien in Nederland”, zegt Harry Grooters, die aangeeft dat de samenwerking ook een impuls is geweest voor de fabriek. “Er wordt flink geïnvesteerd en zijn daardoor weer up-to-date. Zo kunnen we flexibel inspelen op de behoeften in de markt. En dat maakt dat we de agrariërs van de toekomst kunnen blijven bedienen.”

Stevig fundament
“Ook deze mooie ontwikkelingen zijn voor mij redenen om aan boord te komen”, zegt Gert Bosch. “Hier in Den Ham ligt een stevig fundament voor de toekomst. De technologie is op orde. We kunnen op allerlei manieren flexibel inspelen op de wensen van de klanten en leden. Daarmee kunnen we de komende jaren echt verder bouwen in een positieve flow. En daar wil ik graag bij horen.”

Goede adviseurs
Met het vertrek van teamleider Rundvee Adriaan Dubbeldam en ook zeugen- en biggenspecialist Bert Pappot (die nog één dag per week blijft voor het Wroetvarken-concept), is CAV Den Ham op zoek naar nieuwe adviseurs: een rundveespecialist en een zeugen- en biggenspecialist. Wie belangstelling heeft kan kijken naar de vacatures op: www.cavdenham.nl.

CAV Den Ham is een middelgrote zelfstandige mengvoederproducent met een moderne fabriek en eigendom van de gezamenlijke boerenleden.

Samen naar een optimaal rendement!