Afrikaanse Varkenspest

7 juli 2022

Een virus dat zeer besmettelijk en dodelijk is voor varkens. Voor de mens is de ziekte ongevaarlijk. Maar de mens speelt wel een belangrijke rol bij de overdracht.

Hierbij enkele aandachtspunten om verspreiding van AVP te voorkomen:

  • Hou alle biosecurity regels hoog in acht!
  • Beperk het aantal transport bewegingen door volle bulkwagens te bestellen.
  • Controleer of de veewagens die op uw bedrijf komen laden goed gereinigd en ontsmet zijn. Als u de indruk heeft dat dit niet op orde is, stuur de wagen weg. Wees extra alert met buitenlandse wagens en chauffeurs.
  • Geen mensen in de stal laten wanneer het niet noodzakelijk is. Verspreiding van Afrikaanse varkenspest gebeurt meestal door toedoen van mensen.
  • Douchen en bedrijfskleding verplicht bij stalbezoek, ook vaste medewerkers.
  • Spoor de lekken op en dicht ze door de AVP-preventiescan in te vullen.

Bij twijfel neem altijd contact op met uw dierenarts!

 

Meer informatie?
Klik hier voor de site van de POV!

 

Ontsmettingsmiddelen CAVWINKEL

Halamid desinfectie 1kg
Halamid-D is een desinfectiemiddel dat zijn werkzaamheid ontleent aan gebonden chloor en zuurstof. Het is het bekendste desinfectiemiddel in de diersector, zoals de intensieve veehouderij, maar ook bij hobbydierhouders. Het product heeft een hoog gehalte aan stabiele werkzame stof en is veilig in het gebruik.

1 kg € 38,45 

Klik hier voor meer informatie over dit product.

 

Halamid desinfectie
Gebruik van ontsmettingsmiddel bij het binnengaan van de stal helpt om kiemen buiten te houden. Gebruik daarom Halamid-d om de laarzen te ontsmetten. Halamid-d Desinfectiemiddel is een wettelijk toegestaan desinfectiemiddel in poedervorm ter bestrijding van micro-organismen.

5 kg € 116,90

Klik hier voor meer informatie over dit product.

 

Ecolab P3-Incidin
Ontsmettingsmiddel t.b.v. de varkenshouderij, rundveehouderij, kalverenhouderij en pluimveehouderij. P3-incidin 05 heeft, als ontsmettingsmiddel voor de stal, in praktijkonderzoeken bewezen een goed en betrouwbaar ontsmettingmiddel te zijn.

13 kg € 124,95

Klik hier voor meer informatie over dit product.

 

CAV Den Ham is een middelgrote zelfstandige mengvoederproducent met een moderne fabriek en eigendom van de gezamenlijke boerenleden.

Samen naar een optimaal rendement!